Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty. Wyśmienity dodatek do mięsa
Kolorowa i chrupiąca surówka z czerwonej kapusty z pomidorami. Świetnie pasuje do pieczonych i duszonych mięs oraz kotletów. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kapustę szatkuję, sałatę rwę na mniejsze kawałki, jabłka obieram, kroję w kostkę, pomidory kroję w kostkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę obieram, kroję drobno.
- Wszystkie warzywa przekładam do miski.
- Do osobnego naczynia wlewam oliwę, miód, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję pieprz oraz sól, mieszam i polewam sosem warzywa.
- Warzywa dokładnie mieszam, przekładam do salaterki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl