Trwa ładowanie...
djxqrkr
14-12-2022 10:06

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty. Wyśmienity dodatek do mięsa

Przepis

Kolorowa i chrupiąca surówka z czerwonej kapusty z pomidorami. Świetnie pasuje do pieczonych i duszonych mięs oraz kotletów. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

djxqrkr
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Rodzaj diety:
Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • kilka listków sałaty
  • 2 jabłka
  • 2 pomidory
  • 1 marchewka
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz
Przepis
  • Kapustę szatkuję, sałatę rwę na mniejsze kawałki, jabłka obieram, kroję w kostkę, pomidory kroję w kostkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę obieram, kroję drobno.
  • Wszystkie warzywa przekładam do miski.
  • Do osobnego naczynia wlewam oliwę, miód, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję pieprz oraz sól, mieszam i polewam sosem warzywa.
  • Warzywa dokładnie mieszam, przekładam do salaterki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty. Wyśmienity dodatek do mięsa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
djxqrkr
djxqrkr
djxqrkr
djxqrkr
Więcej tematów
djxqrkr