Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dla mnie byłoby po prostu niekompletne. Myślę, że wielu z was podzieli moje zdanie. Mam dla was przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem nasion granatu.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, a szalotki pokroić w drobną kostkę. W głębokiej misce wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, ocet ryżowy, brązowy cukier i sól. Dodać kapustę i szalotki. Całość delikatnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni), a następnie włożyć na minimum 15 minut do lodówki. W tym czasie wyłuskać nasiona z granatu. Sałatkę nałożyć na talerze i udekorować czerwonym owocem. Surówka najlepiej smakuje delikatnie schłodzona.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl