Śledzie pod pierzynką
Śledź to jedna z ryb, po które sięgamy najchętniej, nie tylko w okresie świątecznym., śledzia możemy przyrządzić na wiele sposobów. Tak naprawdę ogranicza nas jedynie kulinarna wyobraźnia. tym razem polecamy pysznego śledzika pod pierzynką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 6 filetów śledziowych w oleju
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 50 g sera żółtego
- 2 ogórki korniszony
- 200 ml majonezu
- natka pietruszki
Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze