Śledź w śmietanie
Śledź w śmietanie to klasyka gatunku. Doskonały na co dzień i od święta. Oszczędność przypraw pozwoli wydobyć ze śledzi ich prawdziwy, naturalny smak.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
- Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
- Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
- Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze