Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem. Tradycyjne smaki
W dniach 11-15 sierpnia w Zakopanem odbyły się IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Mieszkańcy miasta i turyści mieli okazję spróbować tradycyjnych produktów. Na stoiskach królowały miody, soki, wędliny, chleby i pyszne regionalne dania. Byliśmy tam z kamerą.
Dzień dobry wszystkim my jesteśmy … Rozwiń
Transkrypcja:
Dzień dobry wszystkim my jesteśmy po raz pierwszy ale jesteśmy zachwyceni atmosferą i tym co się tutaj dzieje pogoda
A jak pogoda ale cudownie turyści cudownie klienci nam się bardzo tej atakach podobasz co
Co proponujecie klientom Jakie produkty regionalne No jesteśmy domową pierogarnia o musimy się w ścianie to tak
Taka mała domowa Manufaktura na targi produktów tradycyjnych przywieźliśmy
Pierogi szczególnie pierogi te które Polecamy to pierogi z wędzoną śliwkowe nie byle jaką bo ze śliwką
Oszustką
A klienci na co bardziej się nastawiłem na pierogi i właśnie na słodko czy bardziej na słono
Muszę powiedzieć że w tym momencie to prawdziwe babcine łazanki cieszą się największą popularnością chociaż pierogi z truskawek
Wzbudzają duże zaciekawienie i takie zainteresowanie No nie wszyscy wiedzą o tym produkcie
Powrót do tradycji w smakach
My Uwielbiamy oszukiwać w grze bywać receptury takie które były w tym momencie
Takie które kiedyś smakowały
W którym dzisiaj albo się nie Albo się jej nie nie próbuje albo się prostu nie zna
Dzisiaj na targach klienci najbardziej się pytają o tradycyjne wyroby Polecamy więc narządami tradycyjnych wyrobów
Wątrobianka pasztety nasze nowości
Pasztet z gęsi Gęsina pieczona klienci są zainteresowani
Tak jak najbardziej regionalne produkty
Podtytuł ją Jak zrobić właśnie w domu o te dane produkty
Przychodzą chwal się swoimi produktami swoimi wymieniamy się doświadczeniami to jest
Bardzo dobra gitara No właśnie chyba po to są te targi prawda Tak jak najbardziej jesteśmy bardzo zadowoleni
Dziewiąty rok Tutaj stoimy I zapraszamy wszystkich
Ma pani mnóstwo wzorów które cieszą się największym powodzeniem wśród klientów
Właściwie to chyba wszystkie
Bo to zależy od gustu smakowych klientów ale dużo bardzo sprzedaje się serów
Z czarnuszką
Radkowskie mieć
Teraz jesteś
Konie na targach
No my jesteśmy dopiero drugi raz
Bardzo fajnie może pogodę
Gdzie są jakie są ale klienci do PIS
Czyli turyści przychodzą oglądają i kupują
Próbują
I kupuję
A ten ser z czarnuszką a Klienci pytają jak zrobić samemu
33 samemu się nie zrobi w domu
Pewnie się da jakoś
Dostałam jakiś ten ser wyprodukować zrobić ale z reguły nie nie
Raczej nie Raczej wolę kupić
Gotowy
Który pan jest na targ
Po raz kolejny to jest 9 razy
Opłaca się tutaj przyjeżdżać
Bardzo bardzo mnie to cieszy że jestem zawsze i zawsze Dziękuję Tatrzańskiej agencji
Że mnie zaprasza
Jestem od pierwszego razu
To jest 9 x Mam nadzieję że będę jeszcze dziesiąty raz też
I następne
Następny odpowiada jak dożyjemy
A jak klienci jak turyści co mówią o produkcie
Oj turyści mnie już znają tak dobrze że dziś mnie zaskoczyli
Nie byli o 9:00 rano już pod strąki
Była pani Aż z Kartuz
Zaskoczony byłem
Była pani z Łodzi
No i to właśnie stoją państwo z Bytomia którzy
Rok w rok
Śniadanie obiad kolacja u nich jest
Pstrąg
Potokowy pstrąg górski
No właśnie Czym się różni taki pstrąg górski od innych
Różni się bardzo dużo przede wszystkim
Woda
Przede wszystkim woda
I
Co to są g
Jeżeli nie
Hoduje około 200 kg
Strugana
Rock
Pasom którzy hodują powiedzmy
305 i 200 to czy mniej powiedzmy no niech będzie ile tam mało ważne
To jest wielka różnica bo ja
Mojego pstrąga
Karmię tylko i wyłącznie naturalnymi
Basia
Japonka karmię
Z pasją taką jak kukurydza gotowana
Wszelkiego rodzaju inne zboża gotowane
Woda przede wszystkim jest 300
I woda jest cały czas bieżąca
To już dziewiąta edycja targów
Produktów regionalnych w Zakopanem Ilu mamy uczestników Jakie atrakcje
Oj kochanie w tym roku przyjechał aż 220 uczestników i to nie jest polski rozmiar regionów
Ale ty zagranicy bo Sądząc uczestnicy
Przecież
Z całej Europy prawie zapłonowe i w Portugalii
I Francji i z Węgier do Słowacji
Beza się rozrasta z roku na rok
Zdecydowanie tak
Jakie produkty możemy regionalne tutaj nabyć kupić zasmakować
Punkty regionalne właściwie z każdego regionu to za tydzień mamy kapusta charsznicka mamy od lasu Oscypki mamy
Pierogi jakie byście nie chcieli w różnych smakach moment oleje tłoczone na zimno
Kosmetyki naturalne kości jesteśmy tu można znaleźć na wsi
Pogoda na początku nie dopisała ale teraz widzę że już jest OK Pogadam to się tak bardzo przejmować nie trzeba
Bo pogoda zawsze
Zabole psa bo po prostu gorsze
Ale ojciec samo świeci słonko że tak w tej chwili w zeszycie pięknie Natomiast
Woda jest potrzebna bo bez wody siedzieć
Naturyści chyba dopisali
Bardzo bardzo w tym roku jest duży plac na górnej równi krupowej ale jak widać przy każdym stoisku jest zainteresowanie
Więcej przychodzi jej zwykłych turystów czy mieszkańców
Świetnie się zapisują