Trwa ładowanie...
d1kpcc2
Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem. Tradycyjne smaki

Targi Produktów Regionalnych w Zakopanem. Tradycyjne smaki

W dniach 11-15 sierpnia w Zakopanem odbyły się IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Mieszkańcy miasta i turyści mieli okazję spróbować tradycyjnych produktów. Na stoiskach królowały miody, soki, wędliny, chleby i pyszne regionalne dania. Byliśmy tam z kamerą.

Dzień dobry wszystkim my jesteśmy Rozwiń

Transkrypcja:

Dzień dobry wszystkim my jesteśmy po raz pierwszy ale jesteśmy zachwyceni atmosferą i tym co się tutaj dzieje pogoda A jak pogoda ale cudownie turyści cudownie klienci nam się bardzo tej atakach podobasz co Co proponujecie klientom Jakie produkty regionalne No jesteśmy domową pierogarnia o musimy się w ścianie to tak Taka mała domowa Manufaktura na targi produktów tradycyjnych przywieźliśmy Pierogi szczególnie pierogi te które Polecamy to pierogi z wędzoną śliwkowe nie byle jaką bo ze śliwką Oszustką A klienci na co bardziej się nastawiłem na pierogi i właśnie na słodko czy bardziej na słono Muszę powiedzieć że w tym momencie to prawdziwe babcine łazanki cieszą się największą popularnością chociaż pierogi z truskawek Wzbudzają duże zaciekawienie i takie zainteresowanie No nie wszyscy wiedzą o tym produkcie Powrót do tradycji w smakach My Uwielbiamy oszukiwać w grze bywać receptury takie które były w tym momencie Takie które kiedyś smakowały W którym dzisiaj albo się nie Albo się jej nie nie próbuje albo się prostu nie zna Dzisiaj na targach klienci najbardziej się pytają o tradycyjne wyroby Polecamy więc narządami tradycyjnych wyrobów Wątrobianka pasztety nasze nowości Pasztet z gęsi Gęsina pieczona klienci są zainteresowani Tak jak najbardziej regionalne produkty Podtytuł ją Jak zrobić właśnie w domu o te dane produkty Przychodzą chwal się swoimi produktami swoimi wymieniamy się doświadczeniami to jest Bardzo dobra gitara No właśnie chyba po to są te targi prawda Tak jak najbardziej jesteśmy bardzo zadowoleni Dziewiąty rok Tutaj stoimy I zapraszamy wszystkich Ma pani mnóstwo wzorów które cieszą się największym powodzeniem wśród klientów Właściwie to chyba wszystkie Bo to zależy od gustu smakowych klientów ale dużo bardzo sprzedaje się serów Z czarnuszką Radkowskie mieć Teraz jesteś Konie na targach No my jesteśmy dopiero drugi raz Bardzo fajnie może pogodę Gdzie są jakie są ale klienci do PIS Czyli turyści przychodzą oglądają i kupują Próbują I kupuję A ten ser z czarnuszką a Klienci pytają jak zrobić samemu 33 samemu się nie zrobi w domu Pewnie się da jakoś Dostałam jakiś ten ser wyprodukować zrobić ale z reguły nie nie Raczej nie Raczej wolę kupić Gotowy Który pan jest na targ Po raz kolejny to jest 9 razy Opłaca się tutaj przyjeżdżać Bardzo bardzo mnie to cieszy że jestem zawsze i zawsze Dziękuję Tatrzańskiej agencji Że mnie zaprasza Jestem od pierwszego razu To jest 9 x Mam nadzieję że będę jeszcze dziesiąty raz też I następne Następny odpowiada jak dożyjemy A jak klienci jak turyści co mówią o produkcie Oj turyści mnie już znają tak dobrze że dziś mnie zaskoczyli Nie byli o 9:00 rano już pod strąki Była pani Aż z Kartuz Zaskoczony byłem Była pani z Łodzi No i to właśnie stoją państwo z Bytomia którzy Rok w rok Śniadanie obiad kolacja u nich jest Pstrąg Potokowy pstrąg górski No właśnie Czym się różni taki pstrąg górski od innych Różni się bardzo dużo przede wszystkim Woda Przede wszystkim woda I Co to są g Jeżeli nie Hoduje około 200 kg Strugana Rock Pasom którzy hodują powiedzmy 305 i 200 to czy mniej powiedzmy no niech będzie ile tam mało ważne To jest wielka różnica bo ja Mojego pstrąga Karmię tylko i wyłącznie naturalnymi Basia Japonka karmię Z pasją taką jak kukurydza gotowana Wszelkiego rodzaju inne zboża gotowane Woda przede wszystkim jest 300 I woda jest cały czas bieżąca To już dziewiąta edycja targów Produktów regionalnych w Zakopanem Ilu mamy uczestników Jakie atrakcje Oj kochanie w tym roku przyjechał aż 220 uczestników i to nie jest polski rozmiar regionów Ale ty zagranicy bo Sądząc uczestnicy Przecież Z całej Europy prawie zapłonowe i w Portugalii I Francji i z Węgier do Słowacji Beza się rozrasta z roku na rok Zdecydowanie tak Jakie produkty możemy regionalne tutaj nabyć kupić zasmakować Punkty regionalne właściwie z każdego regionu to za tydzień mamy kapusta charsznicka mamy od lasu Oscypki mamy Pierogi jakie byście nie chcieli w różnych smakach moment oleje tłoczone na zimno Kosmetyki naturalne kości jesteśmy tu można znaleźć na wsi Pogoda na początku nie dopisała ale teraz widzę że już jest OK Pogadam to się tak bardzo przejmować nie trzeba Bo pogoda zawsze Zabole psa bo po prostu gorsze Ale ojciec samo świeci słonko że tak w tej chwili w zeszycie pięknie Natomiast Woda jest potrzebna bo bez wody siedzieć Naturyści chyba dopisali Bardzo bardzo w tym roku jest duży plac na górnej równi krupowej ale jak widać przy każdym stoisku jest zainteresowanie Więcej przychodzi jej zwykłych turystów czy mieszkańców Świetnie się zapisują
d1kpcc2
d1kpcc2
Więcej tematów