Magdalena Pomorska

Tarciuchy z przepisu gaździny. Jędrek NieNaŻarty i test podhalańskiego specjału

Co robią z ziemniaków na Podhalu? Oprócz moskoli, hitem są tarcioki, inaczej tarciuchy, czyli góralskie kluseczki kładzione. Gaździna z Kościeliska, Anna Nędza-Kubiniec, do swojej kuchni zaprosiła Jędrka, opowiedziała o wege daniach regionu i wyjaśniła, jak przez wieki ewoluowała prosta, ale jednocześnie nienudna kuchnia z ziemniakami w roli głównej. Więcej w Telewizji WP w programie "Jędrek NieNaŻarty".

Więcej wideo
Przepis na ciasto Marysieńka z kremem budyniowym i polewą czekoladowąPrzepis na ciasto Marysieńka z kremem budyniowym i polewą czekoladową
Zrobili jajecznicę z jaja XXL. Zamiast rozbijać, otwierali je wiertarkąZrobili jajecznicę z jaja XXL. Zamiast rozbijać, otwierali je wiertarką
Prosta kuchnia podhalańska od szefa kuchni. Oto sekrety moskoli i kwaśnicyProsta kuchnia podhalańska od szefa kuchni. Oto sekrety moskoli i kwaśnicy
Kebab, jakiego nie zamówisz sobie z budki. 100 procent smaku i pewnej jakościKebab, jakiego nie zamówisz sobie z budki. 100 procent smaku i pewnej jakości
Najeżone kulki lepsze niż gołąbki. Pokręcony przepis, który okazał się hitemNajeżone kulki lepsze niż gołąbki. Pokręcony przepis, który okazał się hitem
Aromatyczna zupa porowa z mnóstwem warzyw i mięsną wkładką. Klasyka polskiego domuAromatyczna zupa porowa z mnóstwem warzyw i mięsną wkładką. Klasyka polskiego domu
Biorę serek wiejski i składnik dubajskiej czekolady. Mam deser, o jakim nie śniłamBiorę serek wiejski i składnik dubajskiej czekolady. Mam deser, o jakim nie śniłam

Wybrane dla Ciebie

Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
Owsianka? A może jajka? Dietetycy jasno wskazują, co jeść na śniadanie, by schudnąć
Owsianka? A może jajka? Dietetycy jasno wskazują, co jeść na śniadanie, by schudnąć
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepsza mąka do naleśników to nie tortowa i nie wrocławska
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepsza mąka do naleśników to nie tortowa i nie wrocławska
Zawsze stawiam na takie śniadanie. Mój sposób na całodniowy zastrzyk energii
Zawsze stawiam na takie śniadanie. Mój sposób na całodniowy zastrzyk energii
Teściowa pije do śniadania zamiast zwykłej herbaty. Wyniki ma w normie i schudła już 2 rozmiary
Teściowa pije do śniadania zamiast zwykłej herbaty. Wyniki ma w normie i schudła już 2 rozmiary
Fikuśne warzywo z Biedronki pokona klasyczny wariant? Dyskonty idą na promocje
Fikuśne warzywo z Biedronki pokona klasyczny wariant? Dyskonty idą na promocje
Duże, ale jeszcze zielone pomidory? Zerwij je i zastosuj jeden z babcinych trików
Duże, ale jeszcze zielone pomidory? Zerwij je i zastosuj jeden z babcinych trików
Warzywo uważane za sekret długowieczności Japończyków. Zaskakuje już samym kolorem
Warzywo uważane za sekret długowieczności Japończyków. Zaskakuje już samym kolorem
Pyszny sposób na równowagę kwasowo-zasadową. Zjedz na śniadanie lub obiad
Pyszny sposób na równowagę kwasowo-zasadową. Zjedz na śniadanie lub obiad
Wielu sypie do mięs i kapusty. Mało kto wie, jak faktycznie działa na organizm
Wielu sypie do mięs i kapusty. Mało kto wie, jak faktycznie działa na organizm