Trwa ładowanie...
d418lpb
Szparagowa rozkosz z kurczakiem, boczkiem i aksamitnym beszamelem
Sebastian Lubera
10 maja 2025, 06:25

Szparagowa rozkosz z kurczakiem, boczkiem i aksamitnym beszamelem

Szparagi zapiekane z kurczakiem i boczkiem w kremowym sosie beszamelowym to pyszna i efektowna propozycja na obiad, którą przygotujesz w około 40 minut. Soczyste filety z piersi kurczaka marynowane w oliwie z ziołami, zawijane w chrupiący boczek, a następnie zapiekane razem ze świeżymi zielonymi szparagami. Całość dopełnia delikatny beszamel z mlekiem, bulionem, odrobiną octu winnego i dodatkiem parmezanu oraz suszonych pomidorów. Danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale również zachwyca smakiem i aromatem — idealne na wiosenny obiad lub kolację dla bliskich.
d418lpb
d418lpb
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj