Trwa ładowanie...
d322i7d
Schabowy z pieczonymi jabłkami i szałwią
schab
02-06-2018 17:24

Schabowy z pieczonymi jabłkami i szałwią

2 kotlety schabowe z kością 1/2 łyżeczki ziela angielskiego 1 laska cynamonu 1 łyżka majeranku sól morska pieprz czarny 2 duże łyżki oleju 1 jabłko 1 czerwona cebula 150 ml cydru 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka masła szałwia tymianek

Siemanko witam w mojej kuchni dzisRozwiń

Transkrypcja:

Siemanko witam w mojej kuchni dzisiaj przygotowałam sobie fantastyczny schab Z pieczonymi jabłkami Z cebulą w fajnym sosie z dodatkiem szałwii I dzisiaj właśnie zrobimy sobie takiego schaba na kości Tak więc zapraszam Na samym początku moje kotleciki musimy sobie zamarynować robimy marynatę I marynata jest naprawdę bardzo fajna Bo tutaj mamy kotlety Czyli wieprzowinę I mamy jabłka chcemy żeby to było wszystko takie fajne i słodkie w połączeniu Więc Musimy dodać ziele angielskie najlepiej mielone Tak I dodajemy nie za dużo tego ziela angielskiego troszeczkę Półrzeczki Fajne korzenne smaki o to nam tutaj chodzi Do czego dodajemy cynamon oczywiście nie dodajemy zbyt dużo cynamonu i też Nie dodajemy tego cynamonu w proszku tylko całe laski cynamonu jedną laskę Bo nie chcemy żeby nam z tego wyszło a może nawet pół Zobaczycie Tak I gniecie my Synu nie Bójcie się dodawać cynamonu do waszych potraw Szczególnie do wieprzowiny kiedy mamy takie połączenia jak jabłka Bo to naprawdę tylko Podbije nam te wszystkie smaki No i następnie majeranek Majeranku tutaj możemy dać dość dużo bo wieprzowina Się go nie boi Dobra jedną taką buźkę bym powiedział No i co do tego Sól i pieprz Prosta sprawa Tak Dodajemy dość dużo czarnego pieprzu Tyle nam wystarczy Tak ja uwielbiam pieprz świeżo mielony więc zawsze dużo daje trochę soli morskiej Coś jeszcze Mam musztardę ale to później do zagęszczenia naszego sosu Dajemy tutaj Taką łyżkę oleju I zanurzamy nasze kotleciki W tej oto marynacie Nie Bójcie się tego cynamonu bo ten cynamon później możemy wyciągnąć Tak więc to nie jest żaden problem On przyjdzie tylko puścić twoje takie aromaty I sprawa jest cała gotowa Dobrze To sobie zostawmy z boku te kotleciki Tutaj I przejdźmy do naszych dodatków Kiedy nasze mięso się marynuje w tym momencie możemy nagrzać patelnię bo tak naprawdę Przygotowanie takiego schabu to jest kilka chwil Nie musicie się tutaj męczyć z panierka Ubrudzić naczyń Tylko zrobić coś w innym stylu Słuchajcie A wieprzowina uwielbia jabłka I uwielbiam słodkie dodatki tak jak morele Czy nawet rodzynki Śliwki przecież robimy schab ze śliwkami też jest na moim kanale Zobaczcie sobie jaki fajny przygotowałem A ostatnio nawet pani w butiku pytała mnie bo zrobiła takie rolad Płatki ze schabu i wyszły jej strasznie Takie suche i pytała się co Dlaczego Otwórz mięso schabowe jest takie że powinno być szybko robione szybko pogoda Bo inaczej faktycznie ten schab jest dziś suchy jeżeli mi go szybko podsmażamy zostawimy gdzieś z boku IP Później dodamy tylko dodatki No to to mięso jest soczyste w środku Nie może tego schaba przesuszyć To jest cała sztuka tego wszystkiego Dobra Patelnia Musi być bardzo nagrzana więc jeszcze chwileczkę sobie poczekamy I w tym momencie możemy jeszcze dodać czerwoną cebulę fajne Słodkie takie dodatki tutaj idą do tego A jak będziecie Wszystko mam przygotowane I w tym momencie zajmiemy się tylko i wyłącznie gotowaniem Przygotujcie sobie już ziemniaczki i Przygotujcie sobie już jakieś inne dodatki bardzo jest ważne to żeby patelnia była Megane Nagrzana chce mnie zamknąć topory I chcemy żeby nasz Schab był bardzo soczysty I żeby nie puszczał zbyt wielu soków Więc na tak rozgrzaną patelnie nie dajemy oleju bo oczywiście ten schab już był w oleju Usłyszycie to Test idealny dźwięk To znaczy Jedenastka Fajnie nam się tutaj podsmażyć I czekamy nie dodajemy żadnych dodatków w tym momencie bo nie chcemy żeby one puściły wodę nie przeszkadzamy mów Smażymy na takiej patelni albo możecie też to zrobić na grillu przez około 4 minuty z każdej Elektrony I po czterech minutach możemy przewrócić nasze kotlety zobacz jak one wyglądają Wyglądają majestatycznie I znowu czekamy 4 minuty Kiedy nasz skarb jest już gotowy piękny fajny mięciutki zostawmy go tutaj na patelni I dodajemy w tym momencie Czerwoną cebulkę O Tak Jak ona się tak lekko rozwali to będzie fajny taki pomysł Niech ona się tutaj lekko też podsmażyć I wrzucamy nasze jabłuszka Tak zobaczcie Piękna sprawa A to chyba ktoś mi zjadł Kawałek jabłka Mój schab jest już gotowy więc nie będziemy go zbyt długo trzymać na tej patelni Zostawmy go tutaj na około 8:02 cię zrobimy sobie do tego sos A w tym momencie ten schab będzie miał czas żeby odpocząć Więc Zostawiamy to tutaj I na tej naszej patelni dodajemy całą marynatę Bo szkoda nam tych przypraw które dodaliśmy Od tego się nie wyrzuca to będzie podstawa naszego sosu Ptak Mieszamy to wszystko razem No i widać że już cebulka zmiękła jabłka też Dodajemy do tego trochę cydru Mieszamy Wygląda niesamowicie zjawiskowo Do tego dodamy żeby zagęścić trochę musztardy sarepskiej Bo ona nam zagęści Ten cały tą całą potrawę ten cały sos Mieszamy sobie to wszystko razem Iza gotujemy sobie ten sos po prostu za gotujmy Niech ta musztarda się rozpuści I kiedy sosik jest już prawie gotowy to na samym końcu dodajemy zimne masło I rozpuszczamy je sobie Ściągamy z patelni to wszystko Dodajemy to masło mieszamy i tutaj mam kilka świeżych ziół szałwie na przykład Szałwia fantastycznie Idealnie komponuje się właśnie z naszą wieprzowiną I tylko Mieszamy to masło Nie bo ona tam zawiesiło nasz Popatrz jony się rozpuszcza zagęszczoną sos W tym samym czasie Wchodzi nam w ten sos I Możemy już podawać naszego schabowego Zobaczycie Schab Grillowany z jabłkami Test niesamowita propozycja którą możecie wykonać w zaledwie kilka chwil U was w domu Nie musicie się bawić w żadne panierowanie tylko macie idealne danie I na pewno zaskoczy cię całą rodzinę i wszystkich znajomych Popatrzcie Dobrze Ja wam dziękuję bardzo Przygotujcie sobie taki schab Pieczony W sosie musztardowym Z jabłkami i z tą fantastyczną z cebulką
d322i7d
d322i7d
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj