Roladki z kurczaka w boczku

Roladki to znakomita alternatywa dla klasyczny kotletów schabowych czy drobiowych. Rodzina z pewnością doceni taką odmianę w codziennym menu. Rumiane roladki z kurczaka możemy podać z ziemniaczanym pure i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Roladki z kurczaka w boczkuRoladki z kurczaka w boczku
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczak
  • 6 plastrów boczku parzonego
  • 10 dag sera żółtego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka

Przepis

  • Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  • Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Podaję z sałatką oraz ziemniakami.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja