Roladki z kurczaka w boczku
Roladki to znakomita alternatywa dla klasyczny kotletów schabowych czy drobiowych. Rodzina z pewnością doceni taką odmianę w codziennym menu. Rumiane roladki z kurczaka możemy podać z ziemniaczanym pure i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 podwójny filet kurczak
- 6 plastrów boczku parzonego
- 10 dag sera żółtego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierki
- mąka pszenna do panierki
- 2 jajka
Przepis
- Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
- Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Podaję z sałatką oraz ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl