Renesans polskiej kuchni. Czy udaje nam się łączyć tradycję ze zdrowym odżywianiem?
Przez ostatnie kilkadziesiąt lat kuchnia polska była mocno zaniedbywana, jednak na szczęście powoli przechodzi swoje odrodzenie. Co Polacy wiedzą o rodzimej kuchni, a czego powinniśmy nauczyć się od innych krajów?
Ja Polska była zaniedbana Przez po… Rozwiń
Transkrypcja:
Ja Polska była zaniedbana
Przez ponad
40 lat
H10 odbudowujemy
Potrzebujemy
Stare przepisy docieramy do chociażby
Raz
Świnie które
Gdzieś tam nie może wyginęły Polacy
Bardzo mało wiedzą
Pochodzenie mięsa od
Cecha smakowych cały świat je wołowinę i smakuje się w wołowinie A my dopiero się uczymy
Spożycie w Polsce jest tylko 2 kg
Na osobę Gdzie w Stanach Zjednoczonych to już jest około 40 kg w Europie około 20 kg na osobę
A świadomość dopiero
Rodzi się coraz bardziej
Powszechna jest wiedza o
Marmurkowatość wołowiny
O dojrzewaniu
Polacy zaczynają gotować zdrowo zaczyn
Czy mają się uczyć zaczynają mieć przy
Z kim świadomość
Z tego jakie są i
I co jedzą
Wynika to z jednej strony
Z tego że
Podróżujemy Szukam wszystkim nowych doświadczeń
Ja myślę że
Najważniejsza jest świadomość
Jakie dania są pełnowartościowe
Młodzież się jakbym miała tą fundamentalną wiedzę bardzo często jednym z błędów jest co długiego
Gotowanie warzyw owoców niepotrzebne tak bo bardzo często dużo kluczy
Czas jesteśmy w
Wstanie
Pełnowartościowe pełne witamin i składników mineralnych Dania
Uzyskać
Wykorzystujemy też
Gniazda nasienne owoców skórki bo tam się właśnie
Najwięcej tych V
Witaminy kryje