Prosta pasta jajeczna. Przygotujesz raz dwa
Szukasz prostego i smacznego pomysłu na śniadanie? Przygotuj pastę jajeczną. To kulinarny klasyk, który zawsze się sprawdza. Możesz podać ją ze świeżym pieczywem lub grzankami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 3 jajka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub naturalnego twarożku kanapkowego 3–5 proc. tłuszczu
- łyżka oleju rzepakowego
- mała szczypta gałki muszkatołowej
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przepis
- Jajka ugotuj na twardo. Gdy ostygną, obierz i pokrój na ćwiartki.
- Posiekaj szczypiorek.
- Do rozdrabniacza włóż pokrojone jajka, dodaj jogurt i olej.
- Zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj przyprawy i wymieszaj ze szczypiorkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl