PIZZA Z PODWÓJNYM SEREM
- 25 dag pieczarek
- 25 dag szynki
- 35 dag sera żółtego jasnego
- 35 dag sera żółtego pomaranczowego czedar
- 2 cebule
- ,5 papryki czerwonej
- ,5 papryki żółtej
- przecier pomidorowy
- 1 puszkę kukurydzy
- 40dag szynki
Pieczarke, papryke podsmażam na patelni ale każde osobno.Cebulę kroję w pół talarki a szynke w kosteczki.Wszystkie składniki układam na wcześniej wyrobionym cieście drożdżowym.Posypując przyprawami, oregano, solą i pieprzem.Wstawiam do piekarnika na około godzinkę a pod koniec posypuję serem jasnym, daję do pieca i czekam aż sie rozpuści i posypuje czerwonym i wstawiam na chwilke do pieca.Nim wyłoże na ciasto składniki to wpierw smaruję je przecierem.
Przepis dodał użytkownik uleczka2626
Podziel się opinią
Komentarze