Pieczone jabłko z mascarpone i zupa z soczewicy. Pomysły na zbilansowaną dietę
Zbilansowana dieta jest polecanym przez dietetyków sposobem odżywiania pomagającym schudnąć i utrzymać smukłą sylwetkę. Bez wyrzeczeń i uczucia głodu możemy schudnąć, a przy okazji zadbać o swoje zdrowie.
Zbilansowana dieta to najlepszy sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów i zadbanie o swoje zdrowie. Taki sposób odżywiania powinien towarzyszyć nam na każdym etapie życia. Jednak szczególnie polecany jest kobietom w ciąży.
Samar Khanafer przygotowała zbilansowane dania na cały dzień. W jej menu pojawiły się propozycje posiłków na cały dzień. Na śniadanie zaproponowała koktajl bananowo-daktylowy, a na obiad rozgrzewającą zupę z soczewicy i ciecierzycy.
Blogerka zamiast kalorycznego deseru zaserwowała pieczone jabłko z rodzynkami i imbirowym mascarpone, a domowe chipsy warzywne to doskonały pomysł na przekąskę.
Do przygotowania posiłków użyła produktów, które są łatwo dostępne zimą. Zobaczcie przepis na pieczone jabłko z rodzynkami i imbirowym mascarpone.
Składniki:
Przygotowanie:
Ścinamy górne części jabłek, nożem wydrążamy gniazda nasienne. Jabłka układamy na blaszce do pieczenia i wypełniamy mieszanką miodu, rodzynek, rozdrobnionych orzechów włoskich oraz cynamonu i kardamonu. Pieczemy przez 25 min. (bardzo duże jabłka pieczmy dłużej). Jabłka wyjmujemy z piekarnika. Na górę dajemy po 1 łyżeczce mascarpone wymieszanego z miodem i drobno utartym imbirem.