WP
21-11-2008 (19:57)

gniazda - Przepis

Trwa ładowanie...
WP
Składniki
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • schabu na cztery duże kotlety
  • 200 dag sera żółtego
  • 4 grubsze plastry szynki gotowanej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • do panierowania:
  • 2 jaja
  • bułka tarta
Przepis

Umyj schab podziel go na cztery i roztłucz jak najcieniej,
Połóż na każdej połowie kolejno szynkę ser i połówkę jajka.
Złóż jak pieroga i przyklep boki do sklejenia, przypraw, panieruj w jajku i mace
Smaż w głębokim oleju ok. 7-10 min. Podawaj z ziemniakami lub surówką. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik petryk91

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP