Pasztet z kaszy jaglanej i warzyw
Na kanapkę lub na obiad. Smakuje wyjątkowo!
Pasztet z kaszy jaglanej smakuje wyjątkowo i można go podawać na śniadanie, lunch, obiad i kolacje z rozmaitymi dodatkami. Pasują do niego sałatki na bazie majonezu lub zieleniny, świetnie zastępuje kasze, ziemniaki, ryż do obiadu, możesz go położyć na kanapce lub zjeść solo z gęstym sosem. Przepis poleca Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmylidecious".
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
750 g mrożonej mieszanki warzyw
2 łyżki oliwy
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki
4 krople Tabasco
2 jajka
1/2 szklanki otrębów
Kaszę zblenduj z rozmrożonymi i przygotowanymi wcześniej na patelni warzywami oraz pozostałymi składnikami. Gotową masę wyłóż do pokrytej papierem do pieczenia formy. Piecz w 180 stopniach C przez około 30-40 minut.
Sugestie autorki: użyj dowolnej mieszanki warzyw. Dodaj ulubionych przypraw oraz ziół (poleca, curry, chilli, pieprz, sól i świeże zioła). Przygotowując wersję light użyj otrębów żytnich, a zamiast oliwy masła kokosowego.
Więcej przepisów blogerki na: www.justmydelicious.com