Nie tylko z keczupem. Zrób tak parówki i zachwyć rodzinę
Zdecydowanie bardziej wolimy hot dogi w takiej formie niż klasyczne. Możemy podać je z keczupem i musztardą. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Parówki, jajko roztrzepane do posmarowania oraz sezam i czarnuszka do posypania.
- Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i zagnieść miękkie elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.
- Po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt około 30 cm x 40 cm, odcinać paski 2-3 cm i zawijać parówki.
- Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem oraz czarnuszką. Piec około 15-20 min. w 200 stopniach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl