Nietypowe gofry z trzech składników. Ten smak zachwyca
Gofry najczęściej nam się kojarzą z wakacjami nad morzem i pysznym deserem z dużą ilością bitej śmietany oraz owoców. Jednak gofry mogą być również świetną zdrową przekąską. I to wcale nie słodką Wypróbujcie nasz przepis na szybkie gofry z kabaczka.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Warzywa wymieszać z rozkłóconym jajkiem i mąką. Doprawić solą i pieprzem.
- Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
- Rozgrzać gofrownicę (im wyższa moc, tym lepiej), posmarować ją olejem, wylewać porcję ciasta i zapiekać przez 7-10 minut.
- Podawać z dipem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl