Makaron rigatoni z pesto z groszku i jogurtem naturalnym
Tempo codzienności stale narasta, wymagając od naszego organizmu niemałej dawki energii. Szybki, a jednocześnie pełnowartościowy obiad, to obowiązkowa pozycja, która zadowoli podniebienie i naładuje akumulatory. Połączenie intensywnych przypraw i aromatycznych ziół w towarzystwie bogatego w witaminy i białko to smaczna, a zarazem energetyzująca pozycja w codziennym jadłospisie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- W garnku zagotować wodę i ugotować makaron al dente.
- Do blendera wrzucić czosnek, liście bazylii i mięty, groszek, oliwę, sok z cytryny i zblendować wszystko razem.
- Powstały sos wlać na patelnię, podgrzać delikatnie, dodać jogurt.
- Kiedy wszystkie składniki się połączą, dodać sól, pieprz. Dodać do sosu ugotowany makaron i całość mieszać razem aż sos oblepi makaron.
- Danie podać posypane startym parmezanem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl