Trwa ładowanie...
d1wuwn5
d1wuwn5

Jajecznica wegańska. Sprawdzony sposób na pyszne śniadanie

Przepis

Istnieje wiele wegańskich wariacji na temat jajecznicy, wystarczy choćby wspomnieć o tofucznicy czy kalafiornicy. Marta, autorka bloga "Marta M.", poleca przepis na awokadnicę. Wypróbujecie?

1.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Jajecznica wegańska. Sprawdzony sposób na pyszne śniadanie
Marta M.
Składniki
  • 1 dojrzałe awokado, miąższ drobno pokrojony
  • 1 pomidor, pokrojony w większą kostkę
  • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 2 łyżki świeżej kolendry, drobno poszatkowanej
  • sól, pieprz, 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • ulubione, świeże, chrupiące pieczywo
Przepis
  • Na oleju (u mnie był to kokosowy olej) podsmażamy cebulkę, pomidora i czosnek około 2 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Dodajemy awokado, kolendrę i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy i gotowe.
  • Podajemy z ulubionym pieczywem.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Jajecznica wegańska. Sprawdzony sposób na pyszne śniadanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
8
Share
d1wuwn5
d1wuwn5
d1wuwn5
d1wuwn5
Więcej tematów
d1wuwn5