Jajecznica wegańska. Sprawdzony sposób na pyszne śniadanie
Istnieje wiele wegańskich wariacji na temat jajecznicy, wystarczy choćby wspomnieć o tofucznicy czy kalafiornicy. Marta, autorka bloga "Marta M.", poleca przepis na awokadnicę. Wypróbujecie?
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
- 1 dojrzałe awokado, miąższ drobno pokrojony
- 1 pomidor, pokrojony w większą kostkę
- 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki świeżej kolendry, drobno poszatkowanej
- sól, pieprz, 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oleju do smażenia
- ulubione, świeże, chrupiące pieczywo
- Na oleju (u mnie był to kokosowy olej) podsmażamy cebulkę, pomidora i czosnek około 2 minut, co jakiś czas mieszając.
- Dodajemy awokado, kolendrę i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy i gotowe.
- Podajemy z ulubionym pieczywem.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze