Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie
Tak przygotowane indycze golonki są miękkie, soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują z ziemniaczanym puree i duszonymi warzywami. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Do podania:
- purée ziemniaczane
- Mięso przyprawić solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno masło i odsmażyć golonki z każdej strony. Wyjąć na deskę a na ich miejsce wrzucić marchewki i selera pokrojone w grube plastry. Dodać wcześniej umyte pieczarki. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki.
- Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
- Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze