Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie
Tak przygotowane indycze golonki są miękkie, soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują z ziemniaczanym puree i duszonymi warzywami. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Do podania:
- purée ziemniaczane
Przepis
- Mięso przyprawić solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno masło i odsmażyć golonki z każdej strony. Wyjąć na deskę a na ich miejsce wrzucić marchewki i selera pokrojone w grube plastry. Dodać wcześniej umyte pieczarki. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki.
- Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
- Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl