Trwa ładowanie...
d2juhku
d2juhku

Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie

Przepis

Tak przygotowane indycze golonki są miękkie, soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują z ziemniaczanym puree i duszonymi warzywami. Przepis poleca Ewa Wachowicz.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie
123RF
Składniki
  • 4 golonki z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 3 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 garście małych pieczarek
  • 660 ml piwa karmelowego
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 gałązki rozmarynu

Do podania:

  • purée ziemniaczane
Przepis
  • Mięso przyprawić solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno masło i odsmażyć golonki z każdej strony. Wyjąć na deskę a na ich miejsce wrzucić marchewki i selera pokrojone w grube plastry. Dodać wcześniej umyte pieczarki. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki.
  • Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
  • Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
3
Share
d2juhku
d2juhku
d2juhku
d2juhku
Więcej tematów
d2juhku