Ekspresowy twarożek z rzodkiewką. Najlepszy na śniadanie
Twarożek najczęściej podajemy na śniadanie. Jest nie tylko pyszny, ale też bardzo zdrowy. To bardzo dobre źródło białka, a także niektórych witamin i biopierwiastków. Możemy serwować go na wiele sposobów. Tym razem proponujemy twaróg z rzodkiewką, szczypiorkiem i świeżym ogórkiem. Jeśli dodamy do niego wędzoną makrelę, otrzymamy genialną pastę na kanapki.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- kostka twarogu
- jogurt naturalny
- duży pęczek szczypiorku
- ogórek świeży
- pęczek rzodkiewki
- można dodać dowolną wędzoną rybę oraz jajka na twardo
- sól czosnkowa, pieprz
Przepis
Ugnieść twaróg z jogurtem na gładką masę, dodać pozostałe składniki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl