Ekspresowa sałatka z tuńczykiem. Idealna na domowe imprezy
Szybka sałatka z tuńczykiem, warzywami, jajkiem i fetą. Sprawdzi się na kolację lub kiedy do drzwi zapukają niespodziewani goście. Prosta i smaczna.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pokroić w kostkę pomidory i ogórki. Delikatnie posolić i poczekać, aby puściły sok, który trzeba następnie zlać.
- W płaskim półmisku kładziemy liście sałaty następnie pomidory, potem ogórki, rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
- Jajka ścieramy na tartce i posypujemy wierzch.
- sałatkę polewamy sosem z majonezu i śmietany (jogurtu). Całość posypujemy fetę pokrojoną w kostkę.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl