Czy warto używać aluminiowych tacek do grillowania? Katarzyna Bosacka wyjaśnia
Katarzyna Bosacka, ekspertka zdrowego odżywiania, tłumaczy, dlaczego kontrowersyjne tacki aluminiowe są lepszym rozwiązaniem, niż pieczenie na otwartym ogniu.
Mi tam że przez Aluminiowe do alum… Rozwiń
Transkrypcja:
Mi tam że przez
Aluminiowe do aluminium
Ja bym już też nie przesadzał A lepiej grillować z tacką niż bez tacki z aluminium może być taki problem że
Kobiety zwłaszcza bo to dotyczy około 20%
Kobiet
My jesteśmy bardziej wrażliwe na nick
Nikiel jest jednym z metali które nas najczęściej
Uczula ja mam
Uczulona na nikiel córka w domu
Więc my się wystrzegać rzeczywiście wszelki
Metalowe rzeczy
Ale jak przychodzi do grillowania No to już trudno nie mamy wyborów
Nie mamy tacek drewnianych
Ani żadnych innych lepiej dla naszego zdrowia
Dbałość o zdrowie to też jest sztuka wyboru prawda więc lepiej już z grillować na tej tacce aluminiowej Stuhr a może nawet trochę
Tego niklu się uwolni do tego mięsa
Niż po prostu upiec to na takim
O otwartym ogniu i dostarczyć dużo więcej
Substancje rakotwórcze