Czekoladowe jajka na Wielkanoc. Włożysz do koszyka, ozdobisz stół

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a miłośnicy wszelkich słodkości już zastanawiają się, jakie desery postawić na świątecznym stole. Smacznym dodatkiem do mazurków, babek i pasch mogą być pięknie zdobione, czekoladowe jajka. Zobacz, jakie wyroby proponujemy.

Czekoladowe jajko to dobry pomysł na prezent świąteczny dla dziecka
Źródło zdjęć: © iStock.com | margouillatphotos
Sylwia Ścibak

Czekoladowe jajka - prezent, deser, dekoracja

Nie wyobrażamy sobie Wielkanocy bez jajka. Jest bardzo stary symbol, głęboko osadzony nie tylko w religii chrześcijańskiej, oznaczający nowe życie, nową nadzieję oraz odrodzenie. Jajka ozdabiamy przeróżnymi wzorami, święcimy w koszyku i zjadamy podczas świątecznego posiłku, nie tylko w postaci wytrawnej, ale też słodkiej.

Czekoladowe jajka mogą być nie tylko fajną dekoracją do świątecznego stołu i jednocześnie deserem po obfitym obiedzie, ale też prezentem dla członków rodziny, a zwłaszcza dzieci. Można je kupić w postaci pralinek wypełnionych słodkimi kremami, owalnych tabliczek z suszonymi owocami czy zdobionych figurek. Jajka wykonuje się zarówno z gorzkiej, jak i mlecznej oraz białej czekolady, barwionej na przeróżne kolory. Będą dobrym zamiennikiem klasycznych cukrowych baranków dla tych, którzy wolą bardziej zróżnicowane smaki. Wybór jest tak duży, że każdy znajdzie wariant dla siebie.

Czekoladowe jajka - jakie wybraliśmy?

Pierwszą naszą propozycją jest duża, zamknięta w eleganckim opakowaniu pisanka z belgijskiej czekolady, dostępna w trzech wariantach: mlecznym, gorzkim oraz białym. Dołączono do niej kilka nadziewanych, małych pralinek, również w kształcie jajek. Będzie to świetna dekoracja na wielkanocny stół, która kosztuje od ok. 64 zł do ok. 75 zł.

Proponujemy również zestaw owalnych pralinek, umieszczonych w dekoracyjnych opakowaniach, za które zapłacisz od ok. 34 zł do ok. 53 zł. Na jednym z nich możesz umieścić własne zdjęcie, co jest dodatkowym walorem, idealnie nadającym się na prezent. Prócz pralinek proponujemy także tabliczki zdobione barwnymi dekoracjami, które przywołują na myśl skojarzenia z pisankami. Za te przysmaki zapłacisz od ok. 10 zł do ok. 48 zł.

Źródło artykułu: Materiał Partnera

Wybrane dla Ciebie

Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki