Sebastian Lubera

Biorę obieraczkę i robię najsmaczniejszą surówkę z młodej kapusty. Pasuje do wszystkiego

Szukasz lekkiej, świeżej i pełnej smaku surówki, która idealnie sprawdzi się latem? Przygotuj surówkę z młodej kapusty z prostym, aromatycznym dressingiem i mnóstwem ziół – to prawdziwy przebój sezonu! Do przygotowania tej surówki potrzebujesz tylko kilku składników. Sięgnij po pół główki młodej kapusty (ok. 1 kg) i zamiast ją siekać, użyj obieraczki do warzyw, by uzyskać cienkie, delikatne wstążki. Dodaj do niej zieloną część z 1 pęczka dymki, 1 pęczek koperku oraz 1 pęczek natki pietruszki – dzięki nim surówka zyska mnóstwo świeżości i aromatu. Przygotuj dressing z ⅓ szklanki oliwy z oliwek, soku z ½ cytryny, przeciśniętych 2 ząbków czosnku i 1,5 łyżeczki soli. Wymieszaj wszystko razem i ciesz się chrupiącą, lekką i orzeźwiającą surówką. Pasuje do obiadu, grilla albo jako samodzielna przekąska.
Więcej wideo
Zamiast mrozić, zamykam jej smak w słoikach. Hit na półki do spiżarniZamiast mrozić, zamykam jej smak w słoikach. Hit na półki do spiżarni
Tarciuchy z przepisu gaździny. Jędrek NieNaŻarty i test podhalańskiego specjałuTarciuchy z przepisu gaździny. Jędrek NieNaŻarty i test podhalańskiego specjału
Przepis na ciasto Marysieńka z kremem budyniowym i polewą czekoladowąPrzepis na ciasto Marysieńka z kremem budyniowym i polewą czekoladową
Zrobili jajecznicę z jaja XXL. Zamiast rozbijać, otwierali je wiertarkąZrobili jajecznicę z jaja XXL. Zamiast rozbijać, otwierali je wiertarką
Prosta kuchnia podhalańska od szefa kuchni. Oto sekrety moskoli i kwaśnicyProsta kuchnia podhalańska od szefa kuchni. Oto sekrety moskoli i kwaśnicy
Kebab, jakiego nie zamówisz sobie z budki. 100 procent smaku i pewnej jakościKebab, jakiego nie zamówisz sobie z budki. 100 procent smaku i pewnej jakości
Najeżone kulki lepsze niż gołąbki. Pokręcony przepis, który okazał się hitemNajeżone kulki lepsze niż gołąbki. Pokręcony przepis, który okazał się hitem

Wybrane dla Ciebie

To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu