Zapiekana bagietka z pieczarkami. Fast food po polsku
Zapiekane bułki z pieczarkami to polski fast food. Chrupiąca bagietka, dobrze doprawiony pieczarkowy farsz i ser to połączenie doskonałe. Jak zrobić pyszne zapiekanki z pieczarkami? Nie ma nic prostszego! Zobaczcie nasz przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zapiekanki
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pieczarki opłukać, drobno pokroić.
- Paprykę umyć, pociąć w paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Olej rozgrzać. Podsmażyć na nim najpierw cebulę, następnie wrzucić paprykę, a gdy ta się zeszkli, pieczarki. Wszystko razem smażyć ok. 5 minut.
- Wymieszać z posiekaną drobno natką. Przyprawić do smaku majerankiem i tymiankiem, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Bagietkę pokroić w kromki.
- Na każdą kromkę nałożyć po porcji pieczarkowego farszu. Posypać serem.
- Piec ok. 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl