Zapiekana bagietka z pieczarkami. Fast food po polsku
Zapiekane bułki z pieczarkami to polski fast food. Chrupiąca bagietka, dobrze doprawiony pieczarkowy farsz i ser to połączenie doskonałe. Jak zrobić pyszne zapiekanki z pieczarkami? Nie ma nic prostszego! Zobaczcie nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- Pieczarki opłukać, drobno pokroić.
- Paprykę umyć, pociąć w paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Olej rozgrzać. Podsmażyć na nim najpierw cebulę, następnie wrzucić paprykę, a gdy ta się zeszkli, pieczarki. Wszystko razem smażyć ok. 5 minut.
- Wymieszać z posiekaną drobno natką. Przyprawić do smaku majerankiem i tymiankiem, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Bagietkę pokroić w kromki.
- Na każdą kromkę nałożyć po porcji pieczarkowego farszu. Posypać serem.
- Piec ok. 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze