Podkręć smak kremowej jajecznicy przy pomocy leśnych grzybów i boczku w chrupiącym wydaniu. Obok tak wyjątkowego połączenia nie sposób przejść obojętnie. Cała rodzina będzie nim zachwycona. A, że przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, to pyszne śniadanie może pojawić się na twoim stole jeszcze dziś. Lista składników znajduje się poniżej. Natomiast instrukcja krok po kroku czeka w wideo.
Składniki:
- 200 g kurek (umytych),
- 100 g boczku (w plastrach),
- ½ cebuli (drobno posiekanej),
- sól i pieprz (do smaku),
- 8 jajek.
Przydatne informacje:
- Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania dodatków: kurek, cebuli i boczku. Jajecznicę zrób na samym końcu, aby była świeża, gdy ją podasz.
- Pamiętaj, grzyby nie lubią wody, dlatego nie myj kurek zbyt długo.
- Dodatki do jajecznicy możesz przygotować tak jak ja w airfryerze. Urządzenie ma pracować ok. 12 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
- Gotowe danie przed podaniem możesz posypać świeżym szczypiorkiem. Smacznego.