Tiktokowy patent podbija świat. Jak rozbić skorupkę jajka na dwie idealne połówki?
TikTok to popularna kopalnia wiedzy i tzw. lifehacków. Wśród nich pokaźnym zasobem są triki kuchenne, przepisy kulinarne i pomysłowe wskazówki dotyczące gotowania. Jednym z takich lifehacków jest pomysł na rozbicie skorupki jajka na dwie idealne połówki. Na Wielkanoc patent jak znalazł!
TikTokowy patent na jajko
Na platformie TikTok nie brakuje patentów z wykorzystaniem jajek, które wydają się bodaj najbardziej wdzięcznym tematem kuchennym. Tortilla z omletem czy chleb smażony w omlecie to tylko kilka z wielu propozycji użytkowników TikToka, które podbijają świat.
Jak rozbić jajko jedną ręką?
A jak bez trudu rozbić skorupkę jajka na dwie połówki? Tego możemy się dowiedzieć dzięki #eggscrackchallenge.
Wystarczy wziąć patelnię i ustawić ją na kuchence. Następnie należy spuścić jajko z wysokości około 10 cm prosto na patelnię. Jajko pęknie na pół i jedyne, co trzeba będzie zrobić, to wyłowić skorupkę.
I gotowe! Wbite bezpośrednio na patelnię, bez brudzenia talerzy, rąk czy kuchennych blatów. Czysto, sprawnie i szybko. Przynajmniej tak wynika z nauk dawanych przez TikToka. A jak jest w rzeczywistości? Jeśli chcecie rozbić skorupkę jajka wprost na patelnię, pamiętajcie o tym, żeby przedtem dokładnie umyć jajko.
Trwa ładowanie wpisu: tiktok
Zobacz także: