Szybkie placuszki bananowe na śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników
Banan nadje im naturalnej słodyczy, a maślanka delikatnego smaku. To lekki przepis dla zwolenników diety bez białego cukru. A przy okazji całość jest obłędnie dobra. Dzieci uwielbiają takie domowe słodkości.
Redakcja WP Kuchnia
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wymieszaj ze sobą maślankę, jajka, mąkę, cynamon oraz sodę z proszkiem do pieczenia.
- Dodaj rozgniecione banany i całość wymieszaj.
- Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Przepis
Rada: te placuszki bardzo lubią być polane miodem i posypane orzechami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl