Trwa ładowanie...
d26hdgp

Szybkie placuszki bananowe na śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników

Przepis

Banan nadje im naturalnej słodyczy, a maślanka delikatnego smaku. To lekki przepis dla zwolenników diety bez białego cukru. A przy okazji całość jest obłędnie dobra. Dzieci uwielbiają takie domowe słodkości.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Placuszki bananowe na maślance
Anna Lesz
Źródło: Anna Lesz
Składniki
  • 2 dojrzałe banany – rozgniecione
  • 2 jajka
  • 1 szkl. maślanki
  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • tłuszcz do smażenia
Przepis
  • Wymieszaj ze sobą maślankę, jajka, mąkę, cynamon oraz sodę z proszkiem do pieczenia.
  • Dodaj rozgniecione banany i całość wymieszaj.
  • Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.

Rada: te placuszki bardzo lubią być polane miodem i posypane orzechami.

Przepis pochodzi z książki Anny Lesz "Bez marnowania. Kuchnia zero waste"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Szybkie placuszki bananowe na śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d26hdgp

Podziel się opinią

Share
d26hdgp
d26hdgp
d26hdgp
d26hdgp
Więcej tematów
d26hdgp