Szybkie placuszki bananowe na śniadanie. Potrzebujesz tylko kilku składników
Banan nadje im naturalnej słodyczy, a maślanka delikatnego smaku. To lekki przepis dla zwolenników diety bez białego cukru. A przy okazji całość jest obłędnie dobra. Dzieci uwielbiają takie domowe słodkości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Wymieszaj ze sobą maślankę, jajka, mąkę, cynamon oraz sodę z proszkiem do pieczenia.
- Dodaj rozgniecione banany i całość wymieszaj.
- Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Rada: te placuszki bardzo lubią być polane miodem i posypane orzechami.
Przepis pochodzi z książki Anny Lesz "Bez marnowania. Kuchnia zero waste"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze