Sycąca i aromatyczna zupa serowa
Jesienią chętniej sięgamy po sycące i rozgrzewające zupy. Strzałem w dziesiątkę jest ekspresowa zupa serowa. Przygotujecie ją na bazie rosołu i topionego sera. Do tego ulubione przyprawy i grzanki albo makaron. Będzie pysznie!
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Serek stopić w garnku, na małym ogniu, dolewając stopniowo bulion.
- Dokładnie mieszać, aby nie pozostały grudki, a ser całkowicie się rozpuścił.
- Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę, doprawić pieprzem, papryką i ziołami.
- Podawać z makaronem lub grzankami.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze