Surówka z warzyw i ananasa
Połączenie świeżego ananasa z warzywami tworzy wyjątkową kompozycję smakową. Surówkę polecam do dowolnego drugiego dania obiadowego, jak tez jako osobną smaczna przekąskę.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Paprykę, pomidorki, sałatę i seler naciowy opłukać pod bieżącą wodą. Paprykę przekroić, oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę. Sałatę porwać rekoma na małe kawałki. Seler naciowy pokroić. Ananasa obrać ze skóry i pokroić w drobne cząstki.
Przepis
Wszystkie składniki przełożyć do półmiska, skropić octem jabłkowym, sosem z granatu, dokładnie wymieszać i gotowe do spożycia. Jeśli ktoś lubi, można odrobinę posolić.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl