Surówka z marchewki i jabłka. Ekspresowy dodatek do obiadu
Marchewka i jabłko to duet doskonały. Taka surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do duszonego mięsa i kopytek, a także do gotowanych ziemniaków i kotletów. Jak przygotować surówkę z marchewki i jabłka? Zachęcamy do wypróbowania naszego prostego przepisu.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tartce o grubych oczkach.
- Całość skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę i ocet. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl