Surówka z buraków
Lubicie buraczki? W tym wydaniu są naprawdę smaczne. Prosta i szybka surówka do obiadu. Ja podaję ją do mielonych kotletów lub schabowych z ziemniakami.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- burak ćwikłowy 3 sztuk
- czosnek 2-3 ząbki
- olej 2 łyżki
- sól
- cukier
- sok z cytryny do smaku
Przepis
Niegotowane buraki obrać, poszatkować (zetrzeć na tarce o małych oczkach). Dodać drobno pokrojony czosnek, przyprawić solą, cukrem, olejem. Odstawić na pół godziny. Podawać do mięsa.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl