Surówka hawajska do obiadu. Soczysta i chrupiąca
Surówka z młodej kapusty, marchewki, ananasa i kukurydzy jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Jest chrupiąca, soczysta i delikatna w smaku. Radzimy przygotować dużą porcję, bo na pewno chętnych na dokładkę nie zabraknie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Drobno poszatkowaną kapustę łączymy z pokrojonym w kostkę ananasem, startą marchewką i kukurydzą.
- 2 łyżki majonezu mieszamy z 150 ml jogurtu naturalnego. Dodajemy pieprz i sól.
- Gotowym sosem polewany kapustę i dokładnie mieszamy.
- Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl