Surówka hawajska do obiadu. Soczysta i chrupiąca
Surówka z młodej kapusty, marchewki, ananasa i kukurydzy jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Jest chrupiąca, soczysta i delikatna w smaku. Radzimy przygotować dużą porcję, bo na pewno chętnych na dokładkę nie zabraknie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Drobno poszatkowaną kapustę łączymy z pokrojonym w kostkę ananasem, startą marchewką i kukurydzą.
- 2 łyżki majonezu mieszamy z 150 ml jogurtu naturalnego. Dodajemy pieprz i sól.
- Gotowym sosem polewany kapustę i dokładnie mieszamy.
- Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze