Trwa ładowanie...

Sposób na pozbycie się ości w karpiu

Ważny jest odpowiedni sposób krojenia ryby. Jeśli dodatkowo przygotujemy marynatę octową, wszystkie ości do Wigilii się rozpuszczą.

d1u2dr4
d1u2dr4

Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt bez karpia. Niestety, danie to ma mnóstwo ości. Kucharz, Andrzej Polan, zaprezentował taki sposób przygotowania karpia, by ograniczyć ich liczbę. Ważne jest odpowiednie pokrojenia ryby. Jeśli dodatkowo przygotujemy marynatę octową i włożymy do niej potrawę na kilka dni przed Wigilią, wszystkie ości się rozpuszczą.

d1u2dr4
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1u2dr4
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj