Smakowity tatar ze śledzia
Przysmak promowany przez Magdę Gessler, często pojawiający się w menu restauracji przechodzących kuchenne rewolucje.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wigilia
 - Kategoria przepisów: Dania rybne
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
- Filety śledziowe - 300 g
 - Marynaty: papryka, korniszony, pieczarki, prawdziwki - 200 g
 - Cytryna - 1 szt.
 - Ketchup Heinz - 4-6 łyżeczek
 - Oliwa z oliwek - 2 łyżki
 - Cebula dymka - 1 pęczek
 - Szczypiorek 1 pęczek
 - Chleb razowy
 - Anchois - 5 szt.
 - Przyprawy: pieprz cayenne, tabasco
 
Przepis
- Wszystkie składniki tatara kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy oliwę z oliwek, skraplamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku.
 - Tatar podajemy na pieczywie razowym z gotowanym jajkiem i szczypiorkiem
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl