Sałatka ziemniaczano-śledziowa
Pyszna sałatka ze śledziem i ziemniakami. Jej smak doskonale przełamuje dodatek jabłka oraz cebulki. Sałatka sprawdzi się na kolację lub rodzinną imprezę.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 filety śledziowe
- 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 1 puszka białej fasoli
- 1 cebula
- 1 jabłko
- jogurt naturalny, sól, pieprz
- koperek zielony
Przepis
- Filety wymoczyć i pokroić w dość grubą kostkę, ziemniaki pokroić tak jak filety, dodać białą fasolę, drobno pokrojoną cebulkę i jabłko.
- Wszystkie składniki wymieszać, zalać naturalnym jogurtem i posypać koperkiem.
- Doprawić przyprawami do smaku.
- Podawać najlepiej z tostami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl