Sałatka z wędzoną rybką
Lekka sałatka z wędzoną rybą to świetna propozycja na drugi dzień świąt, kiedy mamy już dość pierogów, bigosów i innych ciężkostrawnych potraw.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 1 sałata
- 200 g wędzonego łososia lub makreli
- 150 g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 10 pomidorków cherry
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
Liście sałaty dokładnie umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze części i połącz ze świeżym szpinakiem.
Posiekaj cebulkę w drobną kostkę, przekrój pomidorki cherry na połówki i dodaj do sałaty. Pokrój rybę na nieduże kawałki.
Oliwę połącz z przyprawami. Polej przygotowanym w ten sposób sosem wszystkie składniki sałatki i delikatnie wymieszaj. Udekoruj sałatkę drobno posiekanym koperkiem.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze