Ryba pod serowo-musztardową pierzynką
Gwarantuję, że ryba pod serowo-musztardową pierzynką posmakuje waszym najbliższym. Ja najczęściej podaję ją z ryżem i zielonym groszkiem. prosty i sprawdzony przepis na obiad.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- filety z ryby (bez skóry)
- 3 łyżki tu wstaw treść
- 3 łyżki musztardy
- garść startego żółtego sera
- tarta bułka
- przyprawy (np. papryka, pieprz ziołowy)
Rybę zamarynować w pikantnych przyprawach (wg uznania). Następnie ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Majonez, musztardę, ser - wymieszać i nałożyć grubą warstwę na filety. Posypać tartą bułką.
Piec w temperaturze 200 st. C, aż filety nabiorą złotobrązowego koloru.
Przepis dodał użytkownik Emi71000
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze