Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika
Roladki z ciasta francuskiego sprawdzą się jako smaczna i szybka przekąska. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do farszu możesz użyć swoich ulubionych składników. Roladki warto podać z dipem czosnkowym.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szynkę cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
- Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć, a potem wystudzić, dodać starty ser i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i solą oraz dokładnie wymieszać.
- Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na 2-3 cm krążki.
- Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180 stopni C) na złoty kolor.
- Są pyszne na gorąco i na zimno.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl