Pyszności z resztek ziemniaków. Karol Okrasa zdradza swój patent
Kupujemy za dużo jedzenia, a potem wyrzucając je marnujemy sporo pieniędzy. W łatwy sposób jednak można wykorzystać kuchenne resztki. Przykładowo zrobić pyszne racuchy z ugotowanych ziemniaków - przepis w wideo zdradza Karol Okrasa.
Marnować jedzenia możemy wtedy kie… Rozwiń
Transkrypcja:
Marnować jedzenia możemy wtedy kiedy zaplanujemy sobie dobrze
Że moment zakupów zaplanujemy
Sobie dobrze nasze umowy i szeroko pojęte menniczy
Czyli co będziemy gotowali
I odpowiedzi to przemyślimy
Bo to jest jakby panowanie to jest
Ustawa Żeby nie marnować jedzenia
Żeby go nie wyrzucać
A po drugie
Warto też przemyśleć Jakie potrawy
Pod kątem tego jakie przygotujemy
Jakich technik użyjemy
Będziemy gotować
Prażyć parze dusi
I wreszcie ile tego po
Potrzebujemy
Wykorzystanie
Tak naprawdę
Wszystkiego
Co nam daje matka natura to
To taka kwintesencja
Kuchni dawnej Polski
Szacunek do produktu Był niezwykle istotnym elementem
W kuchni na etapie przygotowywania
Nic z tego ziemniaka
Powszechnego potencjalnego trzeba było absolutnie wykreślić
Każdy element
Skrót element prawie że Jedzenie było naprawdę przyjemne No bo to to chodzi żebyśmy sprawiali sobie
Tym jedzeniem przyjemność więc
Obierki inaczej
Miąższ ma placki ale to się też te czy ta
Do wykorzystania
Objawy nad
Na przykład trenu ZOZ
Ostatnie poprzednie
Czy
Jak nie zjedliśmy to znaczy że
Trzeba to wychodzić
Czy można to jeszcze jakikolwiek sposób
Przygotować moja babcia
Potrafiła
Czego przykładami dowodem były dzisiejsze
Racuchy
Czyli po razie
VIP obiadowe racuch
Suchy ziemniak
To jest taki obiad składający się z klasyki czy
Ziemniaki i kawałek mięsa upieczonego u duszonego grillowanego Jak zwał tak
Tak zwał coś nam
Zostaje i nie wiem co z tym
Zrobić
Moja babcia robiła mi za
Zawsze takie racuchy ziemniaczane na słodko
Która pogoda podawała Z Ugotowanych ziemniaków
Coś na wzór
Ciasta na kopytka tylko że smażyła Top
Później grubiutki ja jadłem to z cukrem i popijamy mlekiem
Natomiast na Wschodniej ścianie naszego kraju
Możemy kuchnie regionalne im znaleźć bardzo fajne rzeczy
W Policach sein
Suwalszczyzna takie racuchy
Soczewiaki albo z ciasta drożdżowego albo właśnie ziemniaczanego
Pieczone w piecu
Z połączenia tych dwóch elementów czyli babciny wspomnień
Mojego dzieciństwa i regionalnej zrobiłem mowę po razie
Czyli ciasto
Ziemniaczane które to ciasto zamykam farsz
Z mięsa
Warsztaty można doprawić posiekane mięso
Natka pietruszki czosnek cebulka świeża
Troszkę soku z cytryny oliwy i nic więcej
Zamykamy i smażymy
Mamy takie racuchy ziemniaczane
Cudowny waszym Który towar może być na p
Na przykład czasami
Grzybowo