Prosty sernik. Tego przepisu nie da się zepsuć

Macie ochotę na coś słodkiego? Do popołudniowej kawy proponujemy przepyszny i bardzo prosty sernik. Zamiast klasycznego spodu z kruchego ciasta, Beata, autorka bloga "Kulinarna chwila" użyła mini rogalików. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.

Prosty sernik. Tego przepisu nie da się zepsućProsty sernik. Tego przepisu nie da się zepsuć
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 300 g mini rogalików
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 2 całe jajka
  • 40 g budyniu waniliowego w proszku
  • 410 g dżemu brzoskwiniowego
  • 150 g płatków migdałowych

Przepis

  • Rogaliki układamy na dnie tortownicy. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.
  • Masę twarogową wykładamy na rogaliki.
  • Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
  • Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
  • Ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę przed podaniem.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja