Prosty sernik. Tego przepisu nie da się zepsuć
Macie ochotę na coś słodkiego? Do popołudniowej kawy proponujemy przepyszny i bardzo prosty sernik. Zamiast klasycznego spodu z kruchego ciasta, Beata, autorka bloga "Kulinarna chwila" użyła mini rogalików. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 300 g mini rogalików
- 1 kg twarogu sernikowego
- 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
- 2 całe jajka
- 40 g budyniu waniliowego w proszku
- 410 g dżemu brzoskwiniowego
- 150 g płatków migdałowych
Przepis
- Rogaliki układamy na dnie tortownicy. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.
- Masę twarogową wykładamy na rogaliki.
- Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
- Ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę przed podaniem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl