Trwa ładowanie...

Powody, dla których warto częściej jeść kapustę

Warzywo to jest nie tylko skarbnica smaku, ale również korzystnie wpływa na nasz organizm.

d45ayx3
d45ayx3

Kapusta przez większość z nas uważana jest za ciężkostrawną, ale nic bardziej mylnego! Ciężkostrawne są potrawy, do których serwuje się ten produkt, np. golonka lub cała potrawa, w której kapusta stanowi jeden ze składników - tu przykładem jest bigos. Warzywo to jest nie tylko skarbnica smaku, ale również korzystnie wpływa na nasz organizm.

Doskonałym smakołykiem jest także kapusta kiszona. Świetnie sprawdzi się podczas odchudzania, gdyż 100 g to zaledwie 16 kcal, a jej spożywanie pobudza perystaltykę jelit. Dietetycy podkreślają jednak, że powinny jej unikać osoby o wrażliwych żołądkach. Oto co jeszcze warto wiedzieć o kapuście.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Jak zrobić dobre gołąbki?

d45ayx3
d45ayx3
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ayx3
Więcej tematów