Trwa ładowanie...
d3htpfm

Kapusta kiszona

Przepis
3.6
(14 głosów)
Oceń:
d3htpfm
Składniki
  • woreczek kapusty kiszonej
  • 1 ziemniak surowy
  • 15dag boczku
  • woda z ugotowanych ziemniaków
Przepis

Kapustę kiszoną zagotować, wylać tą wodę i ponownie zagotować w czystej. Następnie przecedzić kapustę. Zetrzeć surowy ziemniak do kapusty. Wodę z ugotowanych ziemniaków wlać do kapusty. Na małej patelni lub rondlu zesmażyć boczek na niewielkiej ilości margaryny. Po usmażeniu boczek przełożyć do kapusty a na tym tłuszczu zrobić zasmażkę, dodając łyżeczkę mąki i mieszając. Również przełożyć do kapusty i zagotować całość.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

d3htpfm

Podziel się opinią

1
1
Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3htpfm
d3htpfm
d3htpfm
Więcej tematów
d3htpfm