Potrawka z indyka w pomidorach i kukurydzy
Bardzo prosty i smaczny obiad dla całej rodziny. W roli głównej pierś z indyka. Duszona z dodatkiem pomidorów, kukurydzy i cebuli zamienia się w smakowite danie. Potrawkę możemy podać z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać.
- Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać mięso i smażyć przez 5-6 minut, dodać pomidory z zalewą, bulion i sos sojowy, przyprawić papryką i imbirem, dusić 15 minut.
- Następnie dodać odsączoną kukurydzę i dusić jeszcze 10 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl