Placuszki "piwoszki". Sprawdzą się jako przekąska lub danie główne
Przepyszne placuszki z kurczakiem, pieczarkami i serem. Doskonale na domową imprezę. Będą świetnie smakować z dipem ziołowym lub keczupem. Można je także podać z ryżem i surówką. Wówczas otrzymamy smaczne danie obiadowe.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Z mąki, mleka, piwa i jajka wyrobić ciasto naleśnikowe. Filety pokroić w cienkie paski, posypać przyprawami i usmażyć na oleju.
- Pieczarki zetrzeć na tarce i udusić z drobno posiekaną cebulą. Mięso i pieczarki dodać do ciasta, wymieszać i smażyć jak naleśniki.
- Posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku, aż ser się roztopi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl