WP
WP

Pierogi z kaszą gryczaną i serem - Przepis

Trwa ładowanie...
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
Podziel się
Składniki
  • 1,5 szklanki kaszy gryczanej(nie w torebkach)
  • 20 dag tłustego twarogu
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki wody(ja daję ciepłą)
  • 2 łyżki oliwy
Przepis

Z mąki, wody i oliwy zagnieść ciasto . Odłożyć na ok 15 min. Kaszę ugotować na sypko. Cebulkę posiekać w kosteczkę i zeszklić na maśle. Ser połączyć z kaszą i przemielić przez maszynkę. Dodać przyprawy do smaku, wymieszać. Z ciasta zrobić wałek i podzielić na ok. 30 krążków. Farszem nadziewać pierogi. Ugotować, osączyć i podsmażyć na maśle ze zrumienioną na złoto cebulką.

Przepis dodał użytkownik julia313

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP