Trwa ładowanie...
d2706vt

Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie

Przepis

Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Okazja:
Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie
123RF
Składniki
  • 5 jajek
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • 2 garście rukoli
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
  • Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
  • Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2706vt

Podziel się opinią

5
1
Share
d2706vt
d2706vt
d2706vt
d2706vt
Więcej tematów
d2706vt