Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 5 jajek
- pęczek natki pietruszki
- pęczek szczypiorku
- 2 garście rukoli
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Przepis
- Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
- Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
- Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl