Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 5 jajek
- pęczek natki pietruszki
- pęczek szczypiorku
- 2 garście rukoli
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
- Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
- Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze