Nudle z serem w ziołach
Lubicie eksperymentować w kuchni? Szukacie nowych pomysłów na obiad? Mamy dla was makaron chiński z dodatkiem warzyw i kurczaka. Wystarczy zaledwie pół godziny na przygotowanie pysznego dania. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 2 cebule czerwone
- 5 ogórków konserwowych
- 3 opakowania nudli z serem w ziołach
- olej do smażenia
- 2 łyżki przyprawy gyros
- Mięso myję, osuszam, kroję w paski. Mięso doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju.
- Na drugą większą patelnie przekładam nudle, wlewam dwie szklanki wody i gotuję.
- Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paski. Ogórki konserwowe kroję w kostkę.
- Cebule obieram, drobno kroję. Warzywa przekładam do makaronu i gotuję.
- Pod koniec gotowania dodaję przyprawy, które znajdowały się w nudlach. Chwilę gotuję.
- Makaron z warzywami przekładam do naczynia i łączę z usmażonym mięsem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze