Nic się nie zmarnuje. Wegańskie kotlety z czerstwego pieczywa
Pyszne, sycące i bez jajek. Tak w kilku słowach można scharakteryzować te kotlety. Osoby, które jednak nie wyobrażają sobie życia bez jajek mogą dodać 1 sztukę w zamian za kleik z lnu i wody.
Redakcja WP Kuchnia
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Chleb połam i namocz w letniej wodzie z mlekiem, tak, by pieczywo było całe zamoczone. Całość odstaw na 15 minut, a następnie odsącz.
- Cebulę poszatkuj i podsmaż na tłuszczu na złoty kolor.
- Masę chlebową zmiel razem z cebulą.
- Dodaj pozostałe składniki, uformuj kotleciki i smaż je z obu stron na tłuszczu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl